LSV sa žaljenjem prati urušavanje DS

NOVI SAD, 30. jun – Liga socijaldemokrata Vojvodine uzvraća zahvalnost Demokratskoj stranci za dvadesetogodišnju saradnju. Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da polemiše sa onim što je ostalo od DS-a. Oni se već svađaju i optužuju sami između sebe.

LSV

Razumemo da ih danas boli što su omogućili funkcionerima SNS i SPS da „operu biografije“ i da im je teško da u vezi sa tim izađu na kraj sa sopstvenom odgovornošću.  Koliko god da je LSV insistirala na lustraciji i zabrani stranaka koje su odgovorne za mračne devedesete, DS za vreme svoje vlasti nije omogućila da se to i dogodi.

Nije se LSV „istorijski mirila“ sa SPS-om, nego DS. Nije LSV omogućavala prekrajanje izborne volje građana otimanjem mandata Srpskoj radikalnoj stranci i time stvarala Srpsku naprednu stranku, nego je to radio DS.

Nije LSV imala svu vlast u zemlji, a propustila šansu da za Vojvodinu učini ni ono koliko se po zakonu i Ustavu mora učiniti, nego je to opet bio DS.

Građani su to na izborima kaznili.

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem prati urušavanje Demokratske stranke, njihovo raslojavanje, svađe i činjenicu da se čitavom nizu korupcionaških afera sa kojima se dovode u vezu, sada dodaje i afera sa nestankom stranačkog novca.

Od srca im želimo da što pre reše barem deo svojih problema i budu u stanju da konstruktivno doprinesu razvoju grada. U međuvremenu, Liga će preuzeti svoj deo odgovornosti za komunalno funkcionisanje Novog Sada.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je opoziciona stranka na pokrajinskom i republičkom nivou, a o saradnji sa Srpskom naprednom strankom na lokalnom nivou, puno smo naučili iz lokalnih koalicija u kojima je DS bio do pred same izbore, ili je u njima trenutno.

Predsednik
 Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Aleksandar Kravić
Prethodni tekstKravić: Interes grada ispred velike politike
Sledeći tekstKostreš: LSV se bori za interes građanki i građana Vojvodine