LSV traži vanrednu sednicu Skupštine grada na temu bezbednosti u Novom Sadu

td_324x160

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine će podneti inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila bezbednost u Novom Sadu.

Ujedno, pozivamo gradonačelnika Novog Sada da iskoristi svoj uticaj i hitno od najviših državnih zvaničnika izdejstvuje pojačanje Policijskoj upravi.

Novi Sad nema vremena da čeka kraj godine da bi dobio još 80 policajaca koji su mu obećani još za kraj prošle godine, ne može da čeka „još nekoliko dana“ da bi dobio načelnika policije, kao što je i u martu obećano, niti može da živi od obećanja da će jednom imati i policajce na biciklima.

Novom Sadu su potrebna hitna rešenja, i to sada. Bez odlaganja.

Novi Sad hitno mora dobiti još policajaca, hitno mora dobiti načelnika i hitno mora proraditi policisjka stanica na Novom naselju, u zgradi koju je Grad za te namene ustupio MUP-u još maja 2011. godine.

U Novom Sadu je za nekoliko meseci zabeležena i treća pucnjava u blizini školskog ili dvorišta obdaništa. Noćašnja masovna tuča je takođe treća po redu u nekoliko meseci, a mladiće na ulici bodu nožem nakon pitanja za koji klub navijaju.

Novi Sad je izložen teroru navijača i bandi, a Detelinara na žalost postaje deo grada u koji neće smeti da se zalazi nakon određenog doba. Upravo bi radom policijske stanice na Novom naselju, bio olakšan rad policijske stanice na Detelinari.

O protivpožarnoj zaštitoj Novi Sad je počeo da intenzivnije brine posle dve strašne tragedije koje će zauvek ostaviti trag u njegovoj istoriji. Apelujemo na gradske čelnike da ne čekaju novu tragediju da bi krenuli u rešavanje problema bezbednosti.

Novi Sad ne pripada huliganima, nego građanima koji plaćaju porez između ostalog i zato da bi bili bezbedni.

LSV godinama traži Policijsku upravu za Vojvodinu, kako bi decentralizacijom i boljom organizacijom rada policije bila omogućena bezbednost kakvu građani i građanke Vojvodine zaslužuju.

I kakvu su nekada imali.

 

Gradski odbor LSV Novi Sad

Prethodni tekstKravić: Ne kupujemo glasove i ne forsiramo birače
Sledeći tekstPotrebna istraga u Informatici o načinu na koji je novac utrošen za izdavanje CD-a