LSV treća u Vojvodini

canakglasa

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak glasao je danas u podne na izbornom mestu u Osnovnoj školi „Đorđe Natošević“ u ulici Maksima Gorkog u Novom Sadu.

Nakon glasanja, Čanak je istakao da očekuje da će ocena za LSV na današnjem „ispitu biti više nego prolazna“, dodajući da je jedini način da se Liga izmeri proporcionalna lista za izbore za Skupštinu AP Vojvodine.
– Očekujemo da ćemo biti treći u Vojvodini, posle Demokratske stranke i Srpske napredne stranke. Sigurno će biti dvocifren procenat glasova, a koliki, to ćemo videti – naveo je Čanak.

Takođe, Čanak je podsetio da se na današnji dan, 6. maja, pre 20 godina u Hrtkovcima održan miting Srpske radikalne stranke koji je označio početak iseljavanja ljudi iz Vojvodine i najgorih mogućih progona koje je Vojvodina videla od Drugog svetskog rata.

– Mislim da bi bilo potpuno suludo da današnji dan uđe u istoriju kao dan kada su oni koji su to organizovali i koji su bili nosioci takve politike, ponovo dobiju većinu od građana ove zemlje. I mislim da je to izuzetno važan test za nivo razvoja Srbije u celini – naveo je Čanak.

Komentarišući ocene da bi nakon ovih, Srbija mogla da uđe u seriju republičkih izbora, lider LSV je rekao da to nije nemoguće.

– Lično mislim da je bolje izlaziti sto puta na izbore, nego jedanput na ulicu. Tako da u tom svetlu, kakav god scenario da bude, važno je samo da se odvija u okviru institucija sistema – naveo je on.

Čanak je osudio postupke pojedinaca koji su pokušali kupovinu glasova, zbog čega je bilo i nekoliko hapšenja u Novom Sadu, istakavši da je to apsolutno nedopustivo.

– Apsolutno se zalažem za to da svaki pokušaj manipulacije, kupovine glasova ili bilo kakvog drugog krivotvorenja izbora, mora biti najstrožije sankcionisan – istakao je Čanak dodajući da je to direktno izvrtanje volje građana.

Prethodni tekstDa Novi Sad bude najbogatiji u državi
Sledeći tekstBirači su nagradili rad LSV