LSV-u dva resora u Vladi AP Vojvodine

01banovina20120326

Nova Vlada AP Vojvodine izglasana je danas u pokrajinskom parlamentu, a činiće je Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

Prema rečima šefice poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Maje Sedlarević, Vlada je formirana nakon dugih pregovora tokom kojih su postignuti zadovoljavajući rezultati, a LSV je dobila i garancije da će biti ispunjeni principi na kojima traži da počiva rad Vlade APV.

– Iskreno verujem da će ova vlada imati još bolje rezultate od prethodnih i da će naši novi pokrajinski sekretari opravdati poverenje koje im je stranka pružila i na najbolji mogući način afirmisati oblasti za koje su resorno zaduženi – istakla je Sedlarevićeva. Liga socijaldemokrata Vojvodine ima dva člana u novoj vojvođanskoj vladi: Slaviša Grujić je zadužen za informisanje i kulturu, a Marinika Čobanu za sport i omladinu. Sedlarevićeva navodi da će Liga socijaldemokrata Vojvodine, pre svega, nastaviti da insistira na obeštećenju AP Vojvodine zbog privatizacije Naftne industrije Srbije.

– Takođe, očekujemo da se započne rad i na izradi Zakona o finansiranju nadležnosti APV, ali i ostalih neophodnih pravnih akata za nesmetano funkcionisanje, ne samo pokrajinske administracije, nego Autonomne pokrajine Vojvodine uopšte – dodala je Maja Sedlarević.

Prethodni tekstApel za uvođenje vanrednog stanja u Vojvodini
Sledeći tekstJerkova posetila Sigurnu žensku kuću