Med za Dečije selo

m_jovanovic-med

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, zajedno sa predstavnicima Društva pčelara „Jovan Živanović“, predao je 150 kilograma meda SOS Dečijem selu.

 

Med su obezbedili članovi Društva pčelara, koji su učestvovali na Festivalu meda, održanom od 16. do 18. septembra u Novom Sadu, a kojem je Skupština grada pokrovitelj.

Pored SOS Dečijeg sela, po 150 kilograma meda dobili su još Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“, Dom za decu ometenu u razvoju u Veterniku i Dečija bolnica.

Predsednik Skupštine grada zahvalio se pčelarima na humanom potezu, podsetivši da Društvo pčelara svake godine poklanja med ovim ustanovama.

– Nakon Festivala u septembru, med se poklanja ustanovama kojim je najpotrebniji, a ove godine smo došli u SOS Dečije selo. Ono što je važno jeste da se u vreme krize i oskudice članovi Društva „Jovan Živanović“ ponovo pronašli načina da izdvoje med i poklone ga, pokazujući humanost i ljudskost da se med preda onima kojima je potreban i koji su budućnost našeg grada, našeg društva i naše države. Ja im se na toj ljudskosti iskreno zahvaljujem – kazao je Jovanović.

Direktorica SOS Dečijeg sela Mirjana Vasić-Stupar zahvalila se na poklonu, dodavši da je med važan prehrambeni ali i lekovit proizvod, koji će svakako koristiti štićenicima i štićenicama Dečijeg sela. Predsednik Društva pčelara „Jovan Živanović“ Đorđe Sovilj precizirao je da Društvo tradicionalno svake godine poklanja med, dodavši da će se ova praksa nastaviti i u buduće.

Prethodni tekstOtkriven spomenik Mihajlu Pupinu
Sledeći tekstPrijem reprezentativaca stonog tenisa za osobe sa invaliditetom