Moj Novi Sad, na svaki način

Akcija „Moj Novi Sad“ koja podrazumeva snimanje kratkih filmova o gradu, predstavljena je na 10. sednici Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad. Prema rečima predsednika ovog odbora, Roberta Kolara, u projektu će moći da učestvuju svi tako što će kamerom mobilnog telefona snimiti film od tri minuta o Novom Sadu, a lepeza tema je široka.

 

– Može se snimiti sve od onoga što ljudi vole u Novom Sadu, do onoga što ne mogu da podnesu, šta ih tišti, šta ih usrećuje, šta misle da fali ili čega je previše, šta god požele. Bitno je da bude maštovito, inovativno i zanimljivo. Mogu da izaberu žanr, situaciju, scenario, u potpunosti je tema otvorena – rekao je Kolar i dodao da su za prva tri mesta obezbeđene nagrade, a vrlo verovatno će tokom juna biti organizovano i veče gde će se puštati svi filmovi.

 

Rok za slanje radova biće naknadno utvrđen, konkurs će uskoro biti raspisan, a javnost obaveštena na adekvatan način.

Na sednici je Aleksandar Kravić izneo plan akcije „Ambrozija“ koja je rezervisana za 21. maj. Umesto ulične akcije biće organizovana edukacija građanstva kako da se izbore sa ambrozijom u vlastitoj bašti ili dvorištu.

Jasmina Nikčević izvestila je o akciji „Lek na recept“ koja se već drugi vikend održava na Detelinari i gde je opet prikupljen veliki broj potpisa. Sledeća ovakva akcija održaće se na istom mestu 30. aprila.

Brankica Kozomora govorila je o napredovanju akcije „Traktori“ gde je pohvalila rad četiri mesna odbora (Rumenka, Kovilj, Kać i Kisač), dok od ostalih očekuje izveštaje. Predstavljena je i akcija za Prvi maj koja će podrazumevati podelu kesa za smeće građankama i građanima koji idu na proslavu Dana rada.

(Izveštaj sa 10. sednice IO GrO LSV Novi Sad)

Prethodni tekstJavne garaže u Novom Sadu
Sledeći tekstTrščare – naša zaboravljena graditeljska baština