Nacrt Programa zaštite životne sredine napisan da bi se izvukla sredstva?!

td_324x160

Stručni savet za zaštitu životne sredine Gradskog odbora LSV predočio je pisanim putem u propisanom roku, a zatim i juče u javnoj raspravi, da Nacrt Programa zaštite životne sredine Grada Novog Sada za period 2015-2024. godine nije realan i ostvariv i zbog toga je potrebno napisati novi.

Štaviše, program je sa svojih 240 strana teksta nepotrebno obiman, a ne sadrži procenu vrednosti svakog od planiranih projekata, jasno definisane izvore prihoda i prioritete.

Ako se zaista želi nešto konkretno učiniti za očuvanje i zaštitu životne sredine u Novom Sadu, potrebno je doneti novi Nacrt programa zaštite životne sredine i petogodišnji Akcioni plan, te taksativno navesti prioritete projekta, precizno utvrditi rokove i koliko bi to koštalo.

Ovako preobiman dokument nudi polovična rešenja koja ne pokazuju ni interes, niti mogućnost gradske vlasti da se planirani ciljevi ostvare, već mogu da služe samo i isključivo za pravdanje zahteva i pristup fondovima za finansiranje projekata iz ove oblasti, kojima bi se prilazilo bez ikakvog plana, bez strategije, redosleda ili bilo čega drugog što ukazuje na sistematičnost i posvećenost ovoj značajnoj problematici.

Od takvog pristupa Novi Sad, a naročito zaštita životne sredine u njemu, neće imati ništa.

 

Stručni savet

za zaštitu životne sredine

Gradskog odbora

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstU Novom Sadu penzionerska karta pet puta skuplja nego u Beogradu! Zašto?!
Sledeći tekstTribina GrO LSV Novi Sad povodom Svetskog dana voda