Nađevi: Više pažnje obratiti na ekonomski razvoj Vojvodine

Iako generacijski daleki, ovo dvoje Telepčana slažu se da žitelji ovog naselja imaju velike probleme sa kanalizacijom, Telep smatraju svojim domom i upravo zbog želje da ga oplemene kandidovali su se za kandidate.

Marta Nađ rođena je 1965. godine u Novom Sadu i ceo svoj život provela je na Telepu gde je završila osnovnu školu i zasnovala porodicu. Sebe opisuje kao vrednu, upornu, ambicioznu i samoinicijativnu osobu sa odličnim pregovaračkim sposobnostima. Članica je LSV od 2004. godine, članica je i Foruma žena LSV i koordinatorka FŽ za Južnobački okrug od 2009. godine Takođe, od ove godine, ona je i predsednica MO Južni Telep. Njen sin, Kristijan Nađ, rođen je 1988. godine i aktivan je član pomenutog mesnog odbora i Omladine GrO LSV Novi Sad.

 

Koji su, po vama, najveći problemi sa kojima se Telepčani susreću i kako vidite njihovo potencijalno rešenje?

Marta: Najveći problemi Telepčana su kanalizacija koju upravo rešavamo, zatim još jedna autobuska linija koja je obećana i mislim da je najveći problem, koji bi mogli vrlo lako da rešimo, izgradnja telepske pijace. Tu spada i problem policijske stanice koja još nije u funkciji.

Kristijan: Po meni, najveći problem Telepčana jeste policijska stanica koja i dalje nije proradila, a rečeno je da će taj problem biti rešen još pre nekog vremena. Takođe, problem je i nepostojanje mini busa koji bi drastično doprineo povezivanju udaljenih delova Telepa sa postojećom autobuskom linijom a samim tim i gradom, kao i nepostojanje noćne linije koja bi mladima omogućilo brži i bezbedniji povratak kući u ranim jutarnjim časovima.

 

Šta mislite koji su najveći problemi samog grada, građanstva, mladih? 

Marta: Kao i na lokalnom nivou tako i na nivou grada, smatram da su najveći problemi komunalni problemi, nezaposlenost i zdravstvo koje nam nije na zadovoljavajućem nivou organizovano. Takođe smatram velikim problemom u gradu što se ne obraća pažnju na preduzetnike koji čine trenutno, najveći potencijal za zapošljavanje radnika.

Kristijan: Kao najveći problem grada smatram nezaposlenost i zdravstvo, lošu prostornu organizovanost i pod time mislim na nepostojanje dovoljnog broja parking mesta, manjak zelenila, parkova i dečijih igrališta. Kao student, smatram da je potrebno mnogo više pažnje obratiti na obrazovanje i školstvo, a posebno na visoko obrazovanje jer su školarine visoke i mnogi potencijalni akademski građani odustaju od studiranja samo zbog prevelikih troškova.

 

Na kakve bi akcije LSV trebala da stavi akcenat u vašem MO? 

Marta: Mislim da bi postavljanje telepske pijace, koja nam stvarno nedostaje, donela priznanje građana i samim ti i rezultate na predstojećim izborima.

Kristijan: Smatram da LSV rešavanjem samo nekih od mnogih problema Telepa može da se približi građanima i pridobije njihovo poverenje a samim tim i njihove glasove.

 

Šta vas je motivisalo da budete članovi LSV?

Marta: Mene je motivisala Gabrijela Teglaši-Velimirović radom i rezultatima u Forumu žena i zato sam se priključila Ligi.

Kristijan: Član sam postao pre dve godine sa time da sam bio simpatizer još od ranije. Motivaciju mi je pružila moja majka, koja je svojim radom u stranci zainteresovala i mene.

 

Šta vas je motivisalo da se kandidujete za kandidata?

Marta: Smatram da bih Telepu mogla doprineti kada bih postala odbornica, jer samo onaj ko živi tu može da vidi realne probleme žitelja i rešava na adekvatan način.

Kristijan: Motivacija da se kandidujem za kandidata je bila želja da pomognem mojoj okolini i doprinesem razvoju Telepa.

 

Šta mislite, čemu bi LSV trebala da se okrene tokom kampanje, na šta bi trebala da stavi akcenat?

Marta: Kao i do sada, smatram da LSV i dalje treba da stavlja akcenat na autonomiju Vojvodine, vraćanje njene imovine i dobijanje većih ovlašćenja za rešavanje problema na teritoriji naše pokrajine. Treba istaći probleme diskriminacije po svakom osnovu, a kao pripadnica „slabijeg“ pola posebno problema žena i s obzirom da sam preduzetnik treba veću pažnju posvetiti razvoju preduzetništva.

Kristijan: Definitivno i dalje treba da bude akcenat na autonomiji Vojvodine, vraćanju njene imovine i dobijanju većih ovlašćenja za rešavanje problema na teritoriji naše pokrajine. Treba raditi na poštovanju raznolikosti svih žitelja Vojvodine. Potrebno je mnogo više pažnje obratiti na ekonomski razvoj Vojvodine kao i posebnu pažnju posvetiti na obrazovanje budućih kadrova.

Prethodni tekstO organskoj poljoprivredi
Sledeći tekstObeležen Dan deteta