Najbolji rezultat Lige

maja sedlarevic-1

Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je gostujući  u izbornom programu na RTV-u da je LSV na proteklim izborima ostvarila do sada najbolji rezultat koji je ujedno i ozbiljno bolji od onog na izborima 2008. godine.

 

-U ovom momentu sa sigurnošću možemo da kažemo da imamo deset mandata a u još uvek važećem mandatu smo imali pet. To je ozbiljan skok – ocenila je Sedlarevićeva. Ona je dodala i da je Liga u drugom krugu izbora za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu imala osam kandidata od kojih je za dvojicu za sada sigurno da su pobedili dok se za ostale čekaju konačni rezulati.

– Što se tiče pokrajinske adminsitarcije ja zaista verujem da tu neće biti nekih većih izmena bar što se tiče kaolicionih partnera – rekla je ona.

Sedlarevićeva je naglasila i da za Ligu odlukom Glavnog odbora LSV bilo kakva saradnja sa SNS, SRS i DSS nije moguća.
– Tako da teoretski govoreći, ukoliko dođe do nekih razgovora DS sa SNS, Liga sigurno neće učestvovati u vlasti u pokrajini – rekla je Sedlarevićeva.

A na pitanje da li će ponovo biti potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, Sedlarevićeva je rekla da ono što sigurno zna jeste da će po treći put biti poslanica LSV.
– A oko kadrovskih rešenja odluku će doneti Glavni odbor LSV koji će biti održan u vrlo skoro vreme s obzirom da su izbori završeni i da se odluke o tome ko će nas predstavljati u parlamentima moraju doneti – navela je Sedlarevićeva.

Prethodni tekstDokaz da je i prvi krug izbora bio bez mrlje
Sledeći tekstBogaroški: LSV će imati duplo više pokrajinskih poslanika