Nastavak saradnje za boljitak Novog Sada

aleksandrajerkov20120105-1

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka su prirodni partneri i verujem da će ovaj nastavak saradnje ići na dobrobiti građana Novog Sada, ocenila je nova predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.

Ona je novinarima u Novom Sadu rekla da joj je drago da su LSV i DS postigle dogovor oko formiranja vlasti u gradu, a da su sve one spekulacije koje su se pojavile u javnosti bile netačne. Kako je dodala, kao predsednica skupštine neće raditi ništa drugačije od onoga što je govorila tokom izborne kampanje.

– Sve one teme iz kampanje će sada biti predmet mog rada i angažovanja, u saradnji sa članovima gradskog veća. To su socijalne teme, ljudska prava, poboljšanje standarda građana, bezbednost u Novom Sadu i privlačenje investicija. Sve su to stvari kroz koje ću, kao predsednica skupštine, pokušati da dam maksimalan doprinos razvoju grada – navela je ona. Ligi socijaldemokrata Vojvodine pripali su, u skladu sa odličnim izbornim rezultatom, mnogobrojniji i važniji resori u Gradskom veću nego do sada, a Jerkova očekuje da će to doprineti boljitku grada.

– Smatram da će svi članovi Veća opravdati poverenje koje je Liga dobila od građana i da ćemo sarađivati isključivo u svrsi dobrog i boljeg života građana – dodala je ona. S obzirom da je nakon izbora 6. maja izabrana i za poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Jerkova se nada da će joj to olakšati borbu za Novi Sad.

– Kao poslanica u Skupštini Srbije, mislim da ću moći da spojim ova dva zaduženja, da bi se i u Skupštini Srbije i u Beogradu stalno čuo glas Novosađana i da ne bi bili izmešteni iz bilo kakvog donošenja odluka – zaključila je Aleksandra Jerkov.

Prethodni tekstObeležen Dan Dunava
Sledeći tekstAleksandra Jerkov preuzela dužnost