Nedopustivo je da roditelji strepe kada decu pošalju u školu!

Novi Sad, 24. januar 2017. – Pucnjava kod osnovne škole, u sred bela dana i u trenutku kada deca izlaze sa nastave, dokaz je ludila u koji Novi Sad klizi kada je reč o kriminalu.

LSV

Nedopustivo je i užasavajuće da roditelji strepe kada decu pošalju u školu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća sve nadležne da građani i građanke Novog Sada plaćaju porez i zaslužuju da im država garantuje normalan život i bezbednost za njihovu decu, a ne da posle pucnjave čak ne mogu ni da im priđu!

Bilo kakve statistike po kojima se kriminal u gradu smanjuje su apsolutno irelevantne u trenutku kada se događa pucnjava pred đacima, kod osnovne škole.

Ovo je još jedan dokaz da nije dovoljno samo povećati broj policajaca u Novom Sadu, niti uvesti školske policajce koje će roditelji plaćati iz svog džepa, nego da je potrebna drugačija organizacija rada policije.

Potrebno je vratiti sektorske policajce, a njih su Novi Sad i drugi gradovi i opštine Vojvodine imali dok je Vojvodina imala svoju policiju.

Vojvodina i Novi Sad kao njen glavni grad su sve do ustavnog puča Slobodana Miloševića 1988. godine bili uzor po pitanju bezbednosti.

I zato LSV uporno insistira da se Vojvodini vrati nadležnost nad radom policije.

Zato što je drugačiji, decentralizovan rad MUP-a Republike Srbije i postojanje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu sa sedištem u Novom Sadu nezaobilazan faktor u borbi protiv svakog oblika kriminala i nasilja.

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović
Prethodni tekstSramno skidanje imena Elektrovojvodine
Sledeći tekstPotrebna sistemska rešenja za višegodišnje probleme apoteka