Nije teško biti fin

ciscenje znaka

Članice i članovi MO „Žitni trg“ pokrenuli su akciju „Nije teško biti fin“ sa ciljem da pokrenu građane na razmišljanje o tome šta je novosadski.

Kako je objasnio predsednik pomenutog MO Bojan Šimek, akcija podrazumeva čišćenje saobraćajnih znakova i putokaza gde vandali člesto odluče da iskale svoje frustracije time što naziv mesta, napisan na drugom jeziku, iškrabaju ili pišu uvredljive parole. On je, zajedno sa drugim ligašima, uklonio škrabotinu na znaku gde ispisan naziv mesta, Novog Sada, na putu za Kać, gde su napoznati počinioci iškrabali naziv ispisan na mađarskom jeziku.

-Ni Novi Sad ni njegovi građani ne smeju da trpe zbog nesavesnih ljudi koji smatraju da je u redu iskaliti svoje nezadovoljstvo nad gradskom imovinom. Takođe, niko nema pravo da omalovažava, nipodoštava i vređa druge jer su na ovaj ili onaj način različiti. Novi Sad je oduvek bio mesto koje okuplja razne ljude, mesto različitosti i tolerancije, i vreme je da svi dignu glas protiv onih koji to žele da naruše- kazao je Šimek.

Dodao je da je u planu još ovakvih akcija, čim se lociraju znakovi koji su uništeni, a, kako kaže, veruje da je „pomenuti slučaj daleko od usamljenog, nažalost“.

Prethodni tekstNova gradska vlast uvredila Novosađane
Sledeći tekstČišćenje putokaza radi povećanja bezbednosti