Nova većina od odbeglih, izbačenih, osumnjičenih i nateranih

01jerkov20120830

Sutra ćemo videti da li je Srpska napredna stranka, uz pomoć pritisaka i ucena republičkog nivoa vlasti skupila dovoljan broj odbornika da smeni demokratski izabranu vlast u gradu, istakla je danas predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.

U izjavama za RTV, TV Pink i TV Prvu, Jerkova je poručila da su sve opcije i dalje otvorene, ali da se skupšinska većina pravi na sednici u skupštinskoj sali, a ne na drugim mestima, zbog čega će se tek sutra videti da li će nova vlast biti izabrana.

– Ukoliko Srpska napredna stranka sutra bude napravila većinu, to će biti većina odbeglih, izbačenih, osumnjičenih i nateranih. Odbornici Socijalističke partije Srbije koji su naterani da uđu u ovu većinu, odbornici Srpskog pokreta obnove koji su odbegli sa liste Lige socijaldemokrata Vojvodine, odbornici Dveri koji su izbačeni iz svoje stranke i odbornici Romske demokratske stranke koji su osumnjičeni za kupovinu glasova – istakla je Jerkova. Dodala je da će ta nova većina, ako bude formirana imati legalitet, ali ne i legitimitet.

Prethodni tekstJerkov: Kap koja je prelila čašu
Sledeći tekstKo to Novi Sad gura u divljaštvo i bezakonje?