Novi apel gradskim preduzećima

01rashladjivanje20120705

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov pohvalila je danas angažman svih zaposlenih u Gradskoj upravi, Gradskom veću, Skupštini grada i JKP „Vodovod i kanalizacija“ koji su u svega dva dana učinili konkretne korake kako bi olakšali život Novom Sadu po velikim vrućinama.

Ona je i danas pozdravila građane i građanke koji su spas od vrućine potražili u holu Skupštine grada, kao i volontere Crvenog krsta koji dežuraju u holu gradskog parlamenta.

Predsednica Skupštine ponovila je poziv svim preduzećima i ostalim javnim institucijama da slede primer novosadskog parlamenta i omoguće građanima prostore gde mogu da se osveže i rashlade.

– Zaista je velika vrućina i teško je, kako na ulici i betonu, tako i u zgradama, a naročito stanovima na visokim spratovima. Zato, pozivam sve građanke i građane, a pogotovo trudnice, najstarije i sugrađane sa zdravstvenim tegobama kojima teško padaju ove vrućine da dođu u Skupštinu grada i lakše prebrode dan ili prosto odahnu – poručila je predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov. Podsetimo, predsednica gradskog parlamenta naložila je u utorak da se hol zgrade novosadskog parlamenta u Ulici Žarka Zrenjanina 2 otvori, kako bi se Novosađanima i Novosađankama koji teško podnose vrućine, omogućilo da tokom visokih dnevnih temperatura borave i predahnu u klimatizovanom prostoru. Hol je otvoren svakog dana od 11 do 18 časova, a u njemu su postavljene stolice, novine i voda.

Prethodni tekstSkupština ne sme da bude protočni bojler
Sledeći tekstObeležena godišnjica antifašističkog ustanka naroda Srbije