Novi Sad- grad bez mržnje, podele i predrasuda

zezeljev most 23. april

Novi Sad, 23. april 2013– Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad položio je danas venac kraj Žeželjevog mosta u znak sećanja na njegovo rušenje 1999. godine. Time se želela skrenuti pažnja da su u ratu svi žrtve, nebitno na kojoj strani bili.

-Na današnji dan, GrO LSVO Novi Sad se seća ovog, a i ostalih nemilih događaja 1999. godine i time želi da ukaže građanima da koliko god različiti bili, pozivanjem na rat svaka strana strada. Svaka agresija je zločin, a u takvim teškim momentima rušenje mostova je simbolika stanja koje nastaje posle. Novi Sad je uspeo da izgradi nove mostove među ljudima i zalagaćemo se da nastavi tim putem, da Novi Sad ne bude grad podela, mržnje i predrasuda- rekla je predsednica novosadske Omladine Kristina Vuljaj dodajući da se LSVO zalaže za pacifističke ideje i protivi se svakom kršenju ljudskih prava zarad navodne zaštite istih.

Žeželjev most dobio je ime po projektantu i akademiku Branku Žeželju. Svojevremeno, kad je izgrađen, bio je prvi u Evropi, a drugi u svetu, u svojoj klasi.

Prethodni tekstLSV zahteva ostavku direktora JKP „Parking servis“
Sledeći tekstJavno pitanje DSS-u: Da li je tačno da ste odustali od sednice o potvrđivanju Sporazuma između Beograda i Prištine jer nemate podršku koalicionih partnera?