Novim Sadom se potkusurava iz Beograda

01canak-skupstina-2012

Pregovori o formiranju nove vladajuće većine u Novom Sadu odraz su partijske diktature iz Beograda i još jedna potvrda da se Novim Sadom i Vojvodinom trguje i potkusurava – izjavio je danas za Tanjug predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Čanak je rekao da ne razume šta se dogodilo u prethodnih mesec dana, zato što je i sadašnja vladajuća većina formirana nakon dugih razgovora oko toga šta treba u Novom Sadu da se uradi.

– Drugim rečima, vladajuća većina se nije okupljala oko fotelja i tako nečeg, već oko konkretnih projekata za Novi Sad kojima treba da se suprotstavi ekonomskoj krizi, nezaposlenosti i svim teškoćama kroz koji Novi Sad prolazi – rekao je Čanak.

On je dodao da mu je nejasno koje to nove projekte nudi eventualna nova vladajuća većina, a da će biti bolji od dosadašnjih. Čanak smatra da „tako kratkovida politika neće dugo trajati“ i ponovio da je siguran da se radi o političkom nalogu iz Beograda.

Komentarišući saopštenje Gradskog odbora URS-a povodom izjave predsednice Gradske skupštine Aleksandre Jerkov da bi, ukoliko dođe do promene vlasti, trebalo da reaguju istražni organi, Čanak je podsetio da URS nije prešao censuz na lokalnim izborima u Novom Sadu.

– Siguran sam da će te primedbe odbornici URS-a izneti na prvoj narednoj sednici Skupštine Novog Sada – rekao je Čanak.

Lider LSV je prokomentarisao i ekspoze premijera Ivice Dačića, rekavši da će on po svoj prilici pokušati da pomiri sve moguće suprotstavljenosti na teritoriji Srbije, što je, smatra Čanak, nemoguće. Ozbiljniju ocenu, međutim, dodao je, moći će da da tek nakon prvih dela i poteza nove vlade.

– Ako je prvi potez promena vlasti u Novom Sadu, onda mislim da se ne treba držati ekspozea kao pijan plota i da će Ivica Dačić raditi potpuno druge stvari – zaključio je Nenad Čanak.

Prethodni tekstJerkov: Branićemo izbornu volju Novosađana
Sledeći tekstDrugačija većina u Novom Sadu moguća jedino uz kršenje zakona