Novo vređanje Novog Sada i njegovih građana

td_324x160

U trenutku kada je Novi Sad prljaviji i zapušteniji nego ikada, kada investicija nema, a komunalna preduzeća grcaju u dugovima i problemima, ova gradska vlast se bavi time da ulicu u gradu dobije i četnički ideolog Dragiša Vasić.

Ni to, kao ni najnovija bruka u JKP „Informatika“ sa letkom „Jezik čuva granice“ koji propisuje šta je srpski jezik, a šta nije, nisu iznenađenje. Ako su nadležni u JKP „Informatika“, kao što kažu, utvrdili ko je zaposlena koja je odgovorna za sporni letak, najmanje što javnosti duguju jeste obaveštenje o načinu na koji je zbog toga sankcionisana.

U protekle dve godine, razni nakupci i preprodavci glasova koji dodaju većinu gradskoj vlasti pa su se tako domogli javnih i javnokomunalnih preduzeća, pokazali su pre svega da su nekompetentni, da ne znaju da rade ništa osim da zapošljavaju rođake i stranačke poslušnike, a smenjuju ljude zbog latiničnih tabli.

Jedino što su, mimo toga, još pokazali jeste to da ne poznaju Novi Sad i da žele da ga pretvore u nešto što on nije. Dok veliki broj znamenitih Novosađanki i Novosađana nema svoju ulicu, odavanje ovakvog priznanja četničkom ideologu je najblaže rečeno još jedan dokaz mahnite potrebe da se unizi antifašistička tradicija našeg grada.

I zato su ti njihovi potezi kratkog daha, jer će trajati dok ne odu.

Ostaće nam da vratimo red u Novi Sad i da se još dugo nosimo sa brukom koju su nam naneli.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstNovaković ponovo predsednik LSVO Novi Sad
Sledeći tekstKolar: Što pre razgovori DS-SVM-LSV