Novom Sadu dati nadležnost nad policijom

01aleksandrajerkov20120409

Nosiocima izbornih lista na lokalnim izborima Dnevnik postavlja pet pitanja za koja smatra da su ključna za život grada. Aleksandra Jerkov koja je prva na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine, kaže za taj list da LSV eventualne postizborne koalicije neće praviti sa radikalima i svim njihovim derivatima.

Koji je, po vama, najveći problem u Novom Sadu i kako bi ga rešili?

– Najveći problem je nemogućnost da se u prethodnonm periodu privuku investicije. Investicije su najveći zadatak za svakoga ko preuzme odgovornost za vođenje grada. Lična uloga gradonačelnika je izuzetno važna, jer on svojom političkom težinom i kontaktima mora da obezbedi dolazak investitora. Drugi najveći problem je bezbednost i sramotno je što LSV ne može da nađe stranačke partnere koje bi nas podržali, da Vojvodina i Novi Sad dobiju nadležnost nad policijom.

Šta ćete učiniti za decu i omladinu ako dođete na vlast?

– Grad mora obezbediti da sva deca idu u predškolske ustanove. Dok se ne izgradi dovoljan broj vrtića, grad može subvencionisati privatna obdaništa. S druge strane, mladima treba dati prostora da sami odlučuju o svom životu, da donose odluke koje se tiču njih i stvoriti im perspektivu da ostanu u ovom gradu.

Kako će Novi Sad ponovo postati bezbedan grad?

– Tako što će imati nadležnost nad policijom. Paradoksalna je situacija da Novi Sad sam ništa ne može da preduzme da bi poboljšao bezbednosnu situaciju. Ovakva situacija je neodrživa, bezbednost u gradu je na izuzetno lošem nivou.

Šta vas i vašu stranku izdvaja i daje vam prednost u odnosu na druge?

– Nemamo političke gazde ni u Beogradu, ni u Budimpešti i jedina smo stranka koja za svoj rad odgovara isključivo građanima Vojvodine. Novi Sad je za nas glavni grad i najvažniji.

Da li ste spremni da se odreknete mesta gradonačelnika, zbog eventualne postizborne koalicije?

– Sve zavisi od rezultata lokalnih izbora i odnosa snaga u budućoj vlasti. Uvereni smo da imamo najbolje kandidate i za odbornike i za sva druga mesta u gradu, a pregovori oko formiranja gradske vlasti treba da se vode imajući u vidu personalna rešenja, a ne stranačku pripadnost.

Prethodni tekstZavršena rekonstrukcija vodovoda u Nikolajevskoj ulici
Sledeći tekstLimanska pijaca dobila sistem za rashlađivanje