Novom Sadu potrebna reorganizacija komunalnog sektora

NOVI SAD – List Blic objavio je danas uporedno odgovore na ista pitanja dvojice kandidata za gradonačelnika Novog Sada – kandidata Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušana Bajića i kandidata DSS-a Borka Ilića. U nastavku pročitajte odgovore Dušana Bajića:

Dusan Bajic 2

Zašto bi neko glasao za vas?

– Menadžer sam i ceo svoj radni vek kao ekonomista bavim se povećanjem prihoda i dovođenjem svake firme za koju radim do nivoa profitabilnosti. A svako gradsko preduzeće takvo treba da bude. Više od 30 godina sam u komunalnoj privredi, u komunalnom sektoru u ovom gradu i tačno znam svaki problem i šta je potrebno uraditi.

Koji je najveći problem u Novom Sadu i kako ga rešiti?

– Novom Sadu je hitno potrebna temeljna reorganizacija kompletnog komunalnog sektora i gradske uprave. Potrebno je dovesti profesionalce, i ukoliko firma koju preuzimaju ne napreduje ili, još gore, nazaduje, svojom ličnom imovinom moraju garantovati uspeh.

Šta je najgore što je učinjeno u Novom Sadu?

– To što aktuelna vladajuća većina ne zna šta je bavljenjem gradom i ne zna šta je gradska politika. Oni su učešće u vlasti ili zloupotrebili ili upotrebili u lične promocije, u jačanje svojih stranaka a ne u bavljenje komunalnim sistemom što je osnova svake lokalne vlasti.

(BILSV, 20.04.2016)

Prethodni tekstNovom Sadu su potrebni menadžeri, a ne političari
Sledeći tekstUme, zna i može – Dušan Bajić, gradonačelnik Novog Sada!