Novosađani iskoristili osveženje u Skupštini

hol

Hol Skupštine grada Novog Sada od danas je otvoren za građanke i građane koji žele da se osveže i predahnu usled visokih temperatura i vrelih dana, a prve sugrađane i sugrađanke koji su predah potražili u holu gradskog parlamenta posetila je predsednica Skupštine Aleksandra Jerkov.

Ona je nakon razgovora sa Novosađanima i Novosađankama, koji su se sklonili od velikih vrućina, izjavila da je obaveza „svih nas koji smo preuzeli odgovornost upravljanja gradom da se i na ovakav način stavimo na raspolaganje građanima i građankama i pomognemo im“.

– Vrata Skupštine su otvorena tokom najvećih vrućina, a Novosađane i Novosađanke ovde čeka klimatizovan prostor, osveženje i dnevna štampa kako bi mogli da se odmore, osveže i predahnu od velikih vrućina. To je nešto što ne košta ništa a nekome može da znači mnogo – istakla je Jerkov.

Ona je podsetila da je apel da se građanima i građankama omogući prostor za osveženje i predah uputila svim gradskim preduzećima i ustanovama, u meri koja im ne ometa poslove.

– Sa moje strane to može da bude samo molba, a od njih zavisi da li će je sprovesti i u praksi – kazala je Jerkov.

Predsednica novosadskog parlamenta, odgovarajući na pitanje novinara, osvrnula se i na informaciju da je cisterna JKP „Vodovoda i kanalizacije“ juče sklonjena iz centra grada, rekavši da joj nije jasno kakvih bi negodovanja moglo da bude povodom postavljanja cisterni ili slavina na hidrante.

– Ja sam dala inicijativu, jer sam smatrala da je dobra za građane i građanke i da je prihvatljiva za sve organe grada. Smatram da se radi o humanom, ljudskom gestu. Zbog čega ona nije realizovana, mogu samo da nagađam. Moje je da iniciram, ja nisam izvršni organ i ne mogu nikome da naložim da tako nešto uradi. Ukoliko je gradonačelnik procenio da ta moja inicijativa nije dobra ili da je ne treba realizovati, verujem da ima razloga za to i ne želim da ulazim u konfrontaciju sa njim – objasnila je Jerkov.

Predsednica gradskog parlamenta naložila je juče da se hol zgrade novosadskog parlamenta u Ulici Žarka Zrenjanina 2, otvori kako bi se Novosađanima i Novosađankama koji teško podnose vrućine, omogućilo da tokom visokih dnevnih temperatura borave i predahnu u klimatizovanom prostoru. Hol je otvoren svakog dana od 11 do 18 časova, a u njemu su postavljene stolice, novine i voda.

Prethodni tekstNovom Sadu potrebne investicije i bolja bezbednost
Sledeći tekstKaćani u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi