Obeležen Dan Dunava

d4-1

Gradski odbor LSV Novi Sad organizovao je akciju povodom obeležavanja 29. juna, Dana Dunava, postavivši izložbu fotografija ove reke na Keju žrtava racije. Ligašice i ligaši želeli su da na simboličan način podsete na važnost ove reke, s obzirom na to da od 2.850 kilometara koliko je njena dužina, čak 588 kilometara prolazi kroz Srbiju.

-Dan Dunava je manifestacija koja se obeležava u čak u 29 gradova Vojvodine i Srbije. Ovaj dan treba da postoji da nas podseti na privilegije života pored Dunava. Nažalost, još uvek ovakve „praznike“ moramo da koristimo da bismo podsetili na loše ponašanje pojedinaca i nebrigu o obalama reke, kad Dunav koristimo kao kantu za smeće. Voda je najznačajniji, ali i najranjiviji eko-sistem na planeti- rekla je pomoćnica ministra u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije i predsednica Stručnog saveta za zaštitu životne sredine i održivi razvoj u LSV dr Danica Baćanović.

Podsetila je da u svom programu u oblasti zaštite životne sredine, Liga poseban značaj daje vodama, njihovom kvalitetu, ali i čovečijem ponašanju prema njima.

-U okviru akcionog plana posebno smo istakli oblasti upravljanja otpadom i kvalitetom vode i značaj uređenja deponija i postavljanja prečišćivača. I jedno i drugo je od velikog značaja za Dunav. Svedoci smo, a samim tim i imamo obavezu da koliko god je to moguće pokušamo da zaštitimo ono za život najbitnije, a bez čega nikako ne možemo – vodene površine i naš Dunav –kazala je Baćanović.

Prethodni tekstU pokrajinskoj vlasti ili LSV ili SPS
Sledeći tekstNastavak saradnje za boljitak Novog Sada