Obeležiti 9.maj uz oštre kazne napadačima na Adicama

Najbolju poruku za Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom, Novi Sad bi poslao oštrim kažnjavanjem napadača na Adicama.

Novi Sad je tamo gde mu je i mesto: u srcu Evrope. U takvom, našem, multinacionalnom Novom Sadu, ponosni smo na sve svoje sugrađane, naše komšije i sve naše različitosti.

I zaista je velika čast i radost što ovaj dan, Novi Sad dočekuje kao Omladinska prestonica Evrope i što će već 2021. biti i Evropska prestonica kulture.

Takav grad nikako ne sme da bude blag prema onima koji upadaju u dvorišta i koji bi da nasiljem i bombama proteruju svoje sugrađane.

Zato je krajnje vreme da se nadležni državni organi, odnosno policija i tužilaštvo oglase sa svim detaljima u vezi sa napadom na Adicama.

Jer, prema do sada dostupnim podacima, taj slučaj bi trebalo i kvalifikovati i procesuirati kao nasilje sa namerom izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, a ne samo kao nasilničko ponašanje, o čemu se već spekuliše u javnosti.

Tim ljudima, trebalo bi objaviti imena i fotografije na optuženičkoj klupi i sa velikim kaznama. Da tako nešto više nikome i nikada ne padne na pamet da ponovi.

I još nešto: Bili smo tu svih ovih godina i bićemo tu da podsetimo da je današnja Evropa zasnovana na antifašizmu.

Svi oni koji pokušavaju da prekroje istoriju i od fašista i domaćih izdajnika ubica naprave žrtve, rade ne samo protiv antifašističke tradicije ove zemlje, nego i protiv evropskih integracija i bolje budućnosti naše dece.

Znaju oni, ali ponovićemo: Dok je nas, neće im proći!

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad

Prethodni tekstNapadači na Adicama moraju biti najoštrije kažnjeni
Sledeći tekstProdužiti rok pripravnosti za uključenje grejanja