Očišćena deponija na Podbari

deponija

Članovi MO „Podbara“ Gradskog odbora LSV Novi Sad očistili su deponiju koja se nalazila kod napuštene kuće u Ulici Save Vukovića.

 

Ovom akcijom članice i članovi Lige želeli su da obeleže 5.jun, Međunarodni dan zaštite životne sredine i ukažu sugrađanima na veliki problem divljih deponija. Kako je navela članica MO „Podbara“ Melanija Čejić ova kuća je nekada bila poznata firma, dok je danas ruševina okružena smećem i neprijatnim mirisom.

-Ljudi ovde odlažu smeće, a uveče se skupljaju beskućnici. Ovo je postao veliki problem i, nažalost, ovo nije jedino ovakvo mesto u našem gradu. Bojimo se da se ovo ne pretvori u nešto još gore i zato želimo da apelujemo na građane da ne bacaju svoje smeće ovde. Nama, koji živimo ovde stalo je do očuvanja naše životne sredine i trudićemo se da smanjimo broj ovakvih objekata jer ne želimo da se naš kraj pretvori u deponiju- rekla je Čejić.

Njen partijski kolega Slobodan Ilić kazao je da Podbara, kao deo šireg centra grada i jedan od njegovih najstarijih delova, sigurno nije zaslužila da se pretvori u deponiju.

-Sprečavanje toga će nam u narednom periodu biti jedan od glavnih zadataka. Akcija koju smo održali naišla je na opšte odbravanje okupljenog komšiluka- naveo je Ilić.

Građani se nadaju da će JKP „Čistoća“ rešiti ovaj problem, da će se trava oko ovakvih objekata redovno kositi, da će se postaviti kontejneri i na neki način ograditi prostor koji se više ne koristi.deponija1deponija3

Prethodni tekstLiga treba da ima gradonačelnika Novog Sada
Sledeći tekstObeštetiti Vojvodinu zbog privatizacije NIS-a