Od sutra novi oblici borbe protiv nakupaca glasova i neofašista

aleksandarkravic23102013

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položiće danas u 14 časova venac na Novom groblju povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu od fašista i domaćih izdajnika.

Venac će položiti predsednik Gradskog odbora i Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić i Robert Kolar, potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović, kao i predstavnici Omladine i Foruma žena LSV Novi Sad.

– Danas u gradu nema vojnih defilea niti velikih svečanosti kao što je to bilo 9. novembra prošle godine, što govori o favorizovanju datuma od strane novih gradskih vlasti – ukazao je Aleksandar Kravić na konferenciji za novinare pre polaganja venaca.

On je zatim najavio i sutrašnju konferenciju za novinare u 11 časova kada će Gradski odbor LSV Novi Sad zvanično predstaviti nove oblike borbe protiv nakupaca glasova kao ljudi koji uništavaju srž demokratije, ali i protiv novih fašista.

– Novi Sad dočekuje 23. oktobar kao nikada do sada – u situaciji kada dečak u gradskom autobusu na liniji za Temerin biva napadnut zato što priča na mađarskom jeziku i kada skinhedi na ulici pokušavaju da otmu dete od oca samo zato što je svetlije puti nego on – ukazao je predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad.

Kravić je zaključio i da Novi Sad prednjači u porastu svih vrsta ekstremizama i urušavanju osnovnih ustavnih prava, pa će Gradski odbor LSV upravo zato svoje aktivnosti i borbu fokusirati na oslobođenje grada od nakupaca glasova i novih fašista.

 

Biro za informisanje

Gradskog odbora

Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad

Prethodni tekstObeležen Dan oslobođenja Novog Sada
Sledeći tekstJoš oštrija borba protiv nakupaca glasova i neofašista