Odata počast velikom borcu za interese Vojvodine

Povodom 135. godišnjice rođenja i 66. godišnjice od smrti Vase Stajića, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović i predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad prim. dr Radovan Latinović položili su danas venac ispred spomenika ovom istaknutom srpskom piscu, filozofu i kulturnom radniku koji se nalazi ispred Skupštine AP Vojvodine.

 

 

– Vasa Stajić je bio jedan od velikih boraca interesa građana i same Vojvodine i, kako kažu, poslednji apostol stare Vojvodine. On je bio velik, ne samo kao čovek koji se zalagao za velike ideje, nego čovek koji je živeo takvim životom. Zalagao se za socijalnu pravdu, bio je u duši levičar i bio je čovek koji je smatrao da Vojvodina treba da ima svoju autonomiju i da njeni građani zaslužuju više nego što su dobili – izjavio je tom prilikom Aleksandar Jovanović i dodao da je Vasa Stajić učinio mnogo toga, ne samo u političkom smislu.

– On je bio doživotni predsednik Matice srpske i sekretar, a bavio se mnogim stvarima koje su bile izuzetno važne za celokupan razvoj građana Vojvodine. Važno je da ne zaboravimo ovog velikana i da se na današnji dan svake godine okupimo i podsetimo na sve vrednosti za koje se ovaj čovek zalagao. A ono što je bitnije od svega toga jeste da nastavimo da se zalažemo za takve ideje – naglasio je Jovanović.

Osim delegacije LSV, vence su danas položili i potpredsednici Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev i Milivoj Vrebalov, zamenik predsednika Skupštine grada Novog Sada Miroslav Ilić, delegacije Vojvođanskog kluba i Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu.

Aleksandar Jovanović je pohvalio što su danas u isto vreme počast Stajiću odale i AP Vojvodina, Grad Novi Sad, različita udruženja i političke stranke, što pokazuje da ovog velikana poštuju svi i da oko toga nema problema, kao što ima oko nekih drugih stvari.

– Ideja o spomeniku kojim bi se odala počast Vasi Stajiću je postojala dugo. Krenula je iz Pokrajine, preselila se u Grad i drago mi je da smo pre par godina uspeli da je ostvarimo. Mislim da je dobro da nema zlih jezika oko toga gde i kako njemu treba odati počast – istakao je Aleksandar Jovanović.

Prethodni tekstZaustaviti pokušaj rehabilitacije fašizma u Novom Sadu
Sledeći tekstKrivci da odgovaraju za štetan ugovor sa ATP Vojvodinom