Odblokirajte račun grada!

td_324x160

Blokada računa Novog Sada zbog neizmirenih obaveza Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ mogla bi biti samo uvod u još veće probleme, ako gradski čelnici hitno ne stave interes grada ispred pukih stranačkih interesa i poslušnosti.

Naime, odluka gradske vlasti da ne izmiri dugovanja te ustanove iako za to ima novca i blokada računa od strane Ministarstva finansija, za rezultat bi mogle imati još teže finansijsko stanje javnokomunalnih preduzeća „Stan“, „Gradsko zelenilo“ i „Spens“ i njihovih zaposlenih.

Ako ovakve odluke nisu odraz nestručnosti i politikantskog odnosa gradskih funkcionera i interesnih grupacija koje im dodaju većinu, onda je možda po sredi manevar kojim gradska vlast omogućava republičkoj da račun Novog Sada bude u blokadi i operiše njegovim novcem.

Činjenica je da problemi PU „Radosno detinjstvo“ nisu od juče, ali je ova i ovakva koalicija u gradu i formirana sa najavom da će probleme rešavati. Umesto toga, račun grada je blokiran, gradu preti šteta od osam miliona evra i likvidacija JKP „Gradsko zelenilo“.

Ujedno, ako je probijanje roka od 60 dana za izmirivanje obaveza dobavljačima aršin po kojem će Ministarstvo finansija blokirati račun grada, gradski čelnici bi hitno trebalo da provere kakvo je stanje u drugim gradskim preduzećima i ustanovama. A, od spomenutog republičkog ministarstva očekujemo da vidimo hoće li biti u blokadi i neki grad van Vojvodine.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Prethodni tekstFajgelj da podnese ostavku
Sledeći tekstProtiv cenzure umetnosti