Omladina LSV najugroženijima: Topla odeća za hladne dane

tijana.eter

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovala je akciju doniranja humanitarne pomoći prihvatnom centru za beskućnike u prostorijama tog centra na Bulevaru kralja Petra I. Jedan deo prikpljene odeće i obuće prosleđen je u Veliki Rit kao i u Sigurnu kuću u Sremskoj Kamenici.

 

– Ovo je vrh lednog brega, postoji mnogo više beskućnika koji nisu potražili pomoć ovakvih institucija i snalaze se kako umeju i znaju. Omladina LSV-a pokušala je ovom akcijom malo da olakša zimske dane ovim ljudima, ali problem će se rešiti samo ako se pokrene široka inicijativa i obezbede dovoljna finansijska sredstva institucijama koje brinu o beskućnicima – rekla je potpredsednica LSVO Tijana Eter.

 

Iako je predviđeno za najviše 12 osoba, ovih dana kroz prihvatilište prođe i preko trideset ugroženih, što i nije začuđujuće s obzirom da u Novom Sadu ima preko 350 bekućnika. Omladina LSV najavila je nastavak ovakvih akcija i pokretanje nove akcije pomoći deci ulice, koju trenutno sprovodi i organizuje organizacija „Eho“ u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

***

Prethodni tekstPomoć ugroženim sugrađanima – akcija Omladine LSV, 2010
Sledeći tekstOmladina Gradskog odbora LSV NS – beskućnicima, akcija 2011