Omladina LSV obeležila 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada

omladinalsv20141024

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad (GrO LSVO NS) danas je, povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, položila venac na Spomen groblju u Novom Sadu i minutom ćutanja održala pomen žrtvama i palim borcima.

– Danas je prilika da odamo poštu svim antifašistima koji su učestvovali u borbama za oslobođenje Novog Sada i izvojevali slobodu za buduće generacije. Nikada ne smemo da zaboravimo heroje koji su dali živote boreći se protiv zločinačke fašističke ideologije – ističe se u saopštenju GrO LSVO Novi Sad.

Oni navode da, iako pobeđen u Drugom svetskom ratu, fašizam u izmenjenim oblicima, ali jednako mračnom idejom i danas postoji i zato borba protiv fašizma i dalje traje.

– Istovremeno sa obeležavanjem 70 godina oslobođenja od fašizma na ulicama Vojvodine dešavaju se incidenti koji su povezani sa etnički motivisanom mržnjom. Ovakva divljanja ekstremističkih i profašističkih grupa su nedopustiva i moraju biti najstrože sankcionisana. Naša obaveza je da sačuvamo i negujemo toleranciju i solidarnost u multietničkoj sredini kakva je Vojvodina i da ne dozvolimo da zavladaju mržnja i nasilje – zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora LSVO Novi Sad.

Prethodni tekstSvi zarobljeni za volanom da se sete ovih gužvi kad budu išli na glasanje
Sledeći tekstStop fašizmu!