Osam godina zastave Vojvodine

jovanovic-zastava

Pre osam godina, na predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine, Skupština AP Vojvodine na čelu sa Nenadom Čankom usvojila je odluku o zastavi Vojvodine.

Uprkos toj odluci, zakonima i uprkos Ustavu, do prošle godine 22 opštine u Vojvodini su odbijale da istaknu zastavu Vojvodine. Nakon akcije, u kojoj su ligašice i ligaši uručivali zastave Vojvodine čelnicima tih gradova i opština, taj broj je smanjen na devet. Tim povodom, predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović prisustvovao je danas postavljanju zastave AP Vojvodine na Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Novom Sadu.

– Svaka regija, svaki grad, svaka država ima svoje simbole. Tako je i Skupština AP Vojvodina, na današnji dan, pre tačno osam godina, izglasala da dobije svoje simbole – rekao je Jovanović. Povodom godišnjice, oglasio se i Opštinska organizacija LSV Bačka Topola koja je u saopštenju naglasila da je „Vojvodina bila, jeste i biće evropska regija koja ima i svoju zastavu, na koju Vojvođani mogu da budu ponosni“.

Prethodni tekstTribina o ratarstvu
Sledeći tekstLatinović: Grad mora imati opštu bolnicu