Otvorena hladnjača na Najlon pijaci

hladnjacanajlon pijaca 11_fbakic-1

Hladnjača novosadskog javno-komunalnog preduzeća „Tržnica“ otvorena je danas na Najlon pijaci i služiće za skladištenje poljoprivrednih proizvoda i svih vrsta hrane.

Ovo je prva hladnjača u zemlji, koja je otvorena u sastavu nekog javnog preduzeća, a novu hladnjaču otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, podsećajući da Novi Sad „oduvek teži da bude lider u pružanju komunalnih usluga“.

– Novi Sad je uvek pokušavao da bude inovator i ovo je prva hladnjača u državi koja se nalazi u sklopu jednog javnog preduzeća i na pijacama. Ulaganjem i izgradnjom hladnjače doprinosimo poboljšanju usluga novosadskog preduzeća, a to će svakako podići kvalitet poslovanja, razmenu dobara i trgovinu u okviru tržnica – kazao je Jovanović, dodajući da je siguran da će se vrlo brzo uvideti značaj ove investicije.

Izgradnja hladnjače je najveća ovogodišnja investicija „Tržnice“. U hladnjači ima mesta za odlaganje 646 pojedinačnih paleta, dok kapacitet u tonama zavisi od vrste robe koja se skladišti. Direktor „Tržnice“ Dušan Bajić kaže da je izgradnja hladnjače trajala dve kalendarske godine.

– Ovakvu hladnjaču nema nijedna tržnica niti javno preduzeće u Srbiji. Mi smo pioniri u ovom poslu, ali sam siguran da ćemo i preko poslovanja hladnjače ostvariti dobit – poručio je Bajić, dodajući da „Tržnica“ nikada ne može biti na teretu građana i grada.

On je objasnio da je izgradnja „Tržnice“ i prateće opreme koštala oko 20 miliona dinara, podsećajući da je grad ove godine za novosadsko preduzeće izdvojio 35 miliona dinara, dok su ovogodišnje investicije „Tržnice“ vredne 74 miliona dinara. Prema njegovima rečima, još nisu definisali tržišne uslove za izdavanje, jer se čeka reč stručnjaka.

– Nama je sada veći interes da se hladnjača koristi i razradi, nego da se zaradi – zaključio je Bajić.

Prethodni tekstNovosadskim trudnicama isplaćene pune zarade
Sledeći tekstNovi Sad razume poljoprivrednike