Otvorena izložba nagrađenih radova sa 20. Salona urbanizma

izlozba20urbanizam

Izložba nagrađenih radova na 20. Salonu urbanizma u Nišu otvorena je u holu Skupštine grada Novog Sada. Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije koja predstavlja smotru najznačajnijih, aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, projektovanja i realizacija.

Otvarajući izložbu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović je istakao njen značaj za naše sugrađane i sugrađanke jer pruža uvid u najnovija rešenja i dostignuća u oblasti urbanističkog planiranja i uređenja sredine u kojoj živimo.

– Imam zadovoljstvo da vas pozdravim na jednoj u nizu izložbi koje smo u proteklom periodu organizovali u ovom prostoru, čije su teme ne samo stručne, već i povezane sa radom naše Skupštine grada – rekao je Jovanović i dodao:

– Sa ponosom mogu da kažem da je naš grad u grupi onih gradova koji su odavno prišli krajnje ozbiljno problemu gradskog urbanističkog uređenja, uvažavajući mišljenje stručne javnosti.

On je u nastavku govorio o značaju osnivanja  Zavoda za urbanizam 1960. godine, sa ciljem urbanističkog planiranja izgradnje i uređenja Novog Sada i okolnih naselja, ali je takođe napomenuo da je time nastavljena bogata tradicija rada u ovoj oblasti koja predstavlja jednu od najstarijih u našoj zemlji.

– O tome svedoče i brojna stručna i druga priznanja, kako pojedincima koji su ostavili neizbrisiv trag i pečat u istoriji našeg grada tako i kolektivima u celini. Dokaz za to su i ovogodišnja priznanja na tradicionalnom 20. Salonu urbanizma. Uveren sam da će ova izložba privući interesovanje ne samo stručne već i šire javnosti jer će imati priliku da vide neke od najuspešnijih radova sa 20. Salona urbanizma – završio je Jovanović svoje izlaganje priliko otvaranja izložbe.

Žiri 20. salona nagradio je JP „Urbanizam“, Zavod za urbanizam Novi Sad sa dve nagrade i jednim priznanjem. Prostorni plan Grada Novog Sada dobitnik je druge nagrade u kategoriji Prostorni planovi. Plan generalne regulacije gradskog centra sa okruženjem u Novom Sadu dobitnik je druge nagrade, a Plan generalne regulacije Sremske Kamenice sa okruženjem dobitnik je priznanja u kategoriji Planovi generalne regulacije.

Prethodni tekstEdukacija Info timova
Sledeći tekstĐaci srednje Poljoprivredne škole u Skupštini grada Novog Sada