Pešački most do Ribarca iduće godine

tribinaIzgradnja pešačkog mosta koji će spojiti kej sa Ribarcem biće započeta već iduće godine, rečeno je na tribini „Uređenje keja i stambenih zgrada“ koja je u četvrtak održana u Mesnom odboru Liman 3 i Ostrvo.

Obraćajući se okupljenom građanstvu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović rekao je da je Grad i zvanično doneo odluku da se izgradi manji pešački most koji bi olakšao komunikaciju sa Ribarcem.

 

– Odlukom da se izgradi ovakav jedan most gradska vlast je pokazala da uviđa kakav resurs za ovaj grad predstavlja Ribarac. Time što će se olakšati komunikacija sa ovim delom grada, jer se trenutno tamo stiže uglavnom automobilom, Ribarac će se takođe revitalizovati i oživeti. Šteta je da ne iskoristimo takvo bogatstvo – kazao je Jovanović, dodajući da će izgradnja mosta koštati između 60 i 80 miliona dinara, i da će ovaj iznos biti obezbeđen iz gradskog budžeta.

Član Gradskog veća Aleksandar Kravić je ukazao na još neke detalje vezano za izgradnju ovog mosta. Pored njega adaptiraće se i određena infrastruktura, poput pešačkog staza na Ribarcu i dovoda vode. On je takođe prisutnima kazao šta je sve u prethodnom periodu urađeno u ovom delu grada poput uređivanja Limanskog parka i izgradnja skejt parka i šta je u planu da se uradi u narednom periodu, pored pešačkog mosta koji će naročito obradovati stanovnike Limana.

Na tribini je učestvovao direktor JKP „Stan“ Rajko Bojčić i on je ovom prilikom govorio građanima o približivanju ovog preduzeća građankama i građanima i o novim proizvodima koje preduzeće pruža svojim korisnicima. Bojčić je iskoristio priliku da podseti prisutne da su stambene zgrade samo naše i da moramo voditi računa o njihovom racionalnom i sistematičnom održavanju.

– U cilju približavanja građanima u ime JKP „Stan“ obavio sam konsultacije sa predsednicima kućnih saveta i stekao jasniju sliku sa kakvim se sve problemima susreću naši sugrađani. „Stan“ je 24 sata na raspolaganju svojim korisnicima. Mi se primarno bavimo sanacijom i adaptacijom onoga što ugrožava život i zdravlje ljudi, a zatim i poboljšanjem uslova života sugrađana – istakao je Bojčić.

On je građanima predstavio neke od novih proizvoda ovog preduzeća, od kojih su se prisutni najviše interesovali za sanaciju i nadogradnju ravnih krovova. Bojčić je najavio da će građanima uskoro biti na raspolaganju i podizanje kredita za ovu vrstu sanacije, i da će se ovaj program kreditiranja najverovatnije sprovoditi u saradnji sa Univerzal i Agro bankom.

Tribina „Uređenje keja i stambenih zgrada“ se realizovala u okviru serije tribina „Naši ljudi za našu kuću“. Moderator tribine je bio Aleksandar Putnik, a koordinatorka serije tribina je članica Izvršnog odbora LSV NS Milica Vlaisavljević.

Prethodni tekstZnačaj organske proizvodnje
Sledeći tekstPrvi priključci za kanalizaciju u Kaću