Pet do dvanaest je da se pomogne poljoprivrednicima!

FUTOG – Članice i članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i Mesnog odbora LSV Futog prikupljali su danas na „Kupusijadi“ potpise za inicijativu Lige protiv prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima i domaćim tajkunima.

LSV
Ligašice i ligaši koji su i kuvali kupus na ovoj manifestaciji, na štandu su zatim razvili i mahali sa 100 vojvođanskih zastava a okupljenima se tom prilikom obratio i predsednik GrO LSV Novi Sad Aleksandar Kravić.

On je prisutnima ukazao na to da već 1. septembra 2017. godine na snagu stupaju odredbe iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju po kojima će državljani zemalja članica EU moći da po istim uslovima kao i naši kupuju poljoprivredno zemljište.
– To je signal da se sada mora započeti procedura, i zato smo danas i počeli u 5 do 12, da se državna zemlja zaštiti od prodaje tajkunima, ali i ljudima spolja, koji će sigurno imati više novca, s obzirom da je zemlja u Vojvodini jeftinija nego što je u EU. Želimo da pomognemo  poljoprivrednicima, pre svega ljudima koji zakupljuju takvu zemlju od države, da bi i dalje mogli da to rade – istakao je Kravić navodeći da od toga živi na hiljade porodica u Vojvodini i Srbiji.
– Ne želimo da dođemo u situaciju da jednog dana postanemo dana nadničari na sopstvenoj zemlji – rekao je Kravić ističući da je Liga zbog toga i krenula u prikupljanje 100.000 potpisa kako bi se problem rešio kroz skupštinsku proceduru ili izlaskom građana Srbije na referendum kojim bi se odlučilo o sudbini poljoprivredne zemlje.
(BILSV, 31. 10. 2015)
Prethodni tekstTišma zaslužuje spomenik u srcu Novog Sada
Sledeći tekstVojvođanska zemlja je vlasništvo građanki i građana Vojvodine