Pet pitanja za Gradski odbor SNS

td_324x160

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine obaveštava Gradski odbor Srpske napredne stranke da je LSV izmirila svoja dugovanja „Novosadskoj toplani“, osim zadnjeg računa koji će biti izmiren do 15. januara, dok se „Poslovnom prostoru“ plaćaju redovne mesečne fakture i još toliko ratu po ugovoru o reprogramu koji traje narednih pet meseci.

Baš zato što nemamo ništa protiv raznolikosti, nismo se protivili „Duginom poselu“, a, iako je to bilo za doček Nove 2009. godine, građani i građanke Novog Sada se dobro sećaju da je to bilo nakon koncerta Masima Savića, didžejeva i raznih drugih izvođača.

Međutim, protiv smo toga da gradska vlast, u sred mera štednje na penzionerima i prosveti, pod pokroviteljstvom „donatora“ i „sponzora“ organizuje i drugi koncert Ražnatovićeve u pola godine u Novom Sadu, a za koji se u medijima navodi da će koštati 50 hiljada evra.

Nejasno je međutim, zašto se Gradski odbor Srpske napredne stranke štreca i napada na pitanja postavljena gradskoj vlasti? Ili su možda oni organizatori tog koncerta? U svakom slučaju, plasiranjem dezinformacija, Gradski odbor SNS sigurno neće skrenuti temu sa pitanja koja smo danas jasno postavili.

Nemamo nameru da nastavljamo sa besmislenom polemikom i odgovaranjem na još besmislenije optužbe Gradskog odbora SNS, ali budući da smo mi odgovorili na njihovu prozivku, sada neka odgovore oni:

 

1. Koliko košta koncert Svetlane Ražnatović u sred mera štednje?

2. Ko su donatori?

3. Koliki porez će ona na to platiti?

4. Da li je sa tim donatorima razgovarano da se na isti način pokrije i niz gorućih problema koje grad ima?

5. Nije li možda bolje program na trgu organizovati uz pomoć kulturnih delatnika iz Novog Sada i tako pomoći našim sugrađanima da nastupaju pred svojom publikom, a da, pritom, nešto i zarade?

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstGradska vlast donela budžet na juriš
Sledeći tekstGradska vlast da hitno obelodani sve podatke u vezi nastupa Ražnatovićeve