Petrovaradin dobio savremenu pijacu

Obnovljenu Petrovaradinsku pijacu danas su otvorili direktor JKP “Tržnica” Dušan Bajić i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, a svečanom otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

dscn0859

Prema rečima Dušana Bajića radovi na rekonstrukciji pijace započeti su 4. maja, i završeni su, kao što je bilo najavljeno mnogo pre roka od uobičajenih 90 do 180 dana. Postavljena je nova podloga, a stara infrastruktura je kompletno adaptirana. Nova pijaca poseduje 60 tezgi, boksove za prodaju cveća i bostana, a u pijačnom kompleksu će se nalaziti ribarnica, pekara, mesara i prodavnica “Univerexporta”.

– Celokupna investicija rekonstrukcije Petrovaradinske pijace iznosila je oko 11 miliona dinara, i veći deo tog iznosa je finansirao Grad. Građani Petrovaradina su konačno dobili prostor za obavljanje prometa poljoprivrednom, ali  i drugom robe.  Ovim naš posao nije gotov, obaveza „Tržnice“ je da ovaj prostor održava čistim, bezbednim i sanitarno ispravnim, i mi ćemo to raditi kao i sa ostalim pijacama – rekao je Bajić prisutnim novinarima.

On je takođe dodao da će svi zakupci koji su do sad imali tezge na ovoj pijaci dobiti tezge bez nadoknade, sem plaćanja zakupa, na približno istom mestu, a da će tezge koje ostanu prazne biti na licitaciji već u toku sledeće nedelje.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović izrazio je svoje zadovoljstvo povodom otvaranja jedne ovakve savremene pijace, koja će imati veći kapacitet nego prethodna, a samim tim i kvalitetniju ponudu robe.

Prethodni tekstModerna i efikasna „Hitna pomoć“
Sledeći tekstTrščare- veliki ekonomski potencijal