Počela izgradnja kanalizacije u Budisavi

budisava vik

Izgradnja potisnog voda kanalizacije, koji vodi od Kaća do Budisave počela je, a povezivanje dva prigradska naselja kanalizacionom mrežom predstavlja uslov za uvođenje kanalizacije u Budisavi.

Kako je rečeno, završetak ovih radova očekuje se krajem maja, a potom će u Budisavi početi i izgradnja crpne stanice, nakon čega se stiču svi uslovi za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže. Prva domaćinstva u Budisavi, planirano je da se priključe na gradsku kanalizacionu mrežu tokom sledeće godine.

– Izgradnjom kanalizacione mreže u Kaću stekli su se svi uslovi da se napravi i kanalizacija u Budisavi. Živimo u 21. veku i komunalna opremljenost svih delova grada predstavlja elementarnu stvar – poručio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

On je dodao da će i Budisava postati deo grada sa kanalizacijom.

– Novi Sad se oduvek dičio svojim komunalnim sistemom. Mi smo ranije jasno rekli da nećemo dozvoliti da neki delovi grada, bilo da je reč o gradskom jezgru ili prigradskim naseljima, budu bez kanalizacije – precizirao je Jovanović.

Direktor JKP „Vodovoda i kanalizacije“ Branko Bjelajac kazao je da se značaj uvođenja kanalizacije ogleda i u zaštiti podzemnih voda, jer sadašnje septičke jame predstavljaju najveći problem za zagađenje ovih voda. On se osvrnuo i na četvorogodišnji rad novosadskog preduzeća, rekavši da je za uvođenje kanalizacije u Kać i Budisavu, u prethodne četiri godine uloženo oko 500 miliona dinara. Radovima na izgradnji potisnog voda kanalizacije obuhvaćeno je postavljanje 2,3 kilometara cevi, a radovi koštaju oko 25 miliona dinara.

Prethodni tekstGrađani neće zaboraviti sve afere funkcionera URS
Sledeći tekstParking zona u Ulici Stevana Milovanova