Podrška akciji čišćenja obala Dunava

ciscenje dunava1

Članice i članovi GrO LSV Novi Sad priključili su se akciji čišćenja obala Dunava koju je organizovalo Udruženje građana „EKO LIFE“ iz Novog Sada. Oko 20 aktivista Lige odazvalo se ovoj akciji i prikupili su više kubika otpada sa obale i iz vode.

Ligašica Emina Gojak podsetila je na važnost ekoloških akcija i podizanja svesti kod svih građana koji moraju zajedno da brinu o sredini u kojoj žive.

-Nije u pitanju jedan dan kad se svi okupe da bi čišćenjem obeležili neki datum već to mora da preraste u konstantnu brigu o životnoj sredini, našoj okolini i našem domu, uostalom. Ovakve akcije samo su podsetnik dokle smo dospeli sa nebrigom i to se mora zaustaviti. Na svakom pojedincu je da brine o mestu u kome živi- kazala je Gojak.

Učesnici akcije očistili su deonicu od broda “Zeppelin” do kupališta Štrand, a 10 aktivista na biciklovima iz “SubZero” kluba ekstremnih sportova iz Novog Sada čistilo je na deonici od kanala do Štranda. U okviru akcije održala se i dečija ekološka radionica “Ekološka umetnost” odnosno umetnost od prikupljenog reciklažnog materijala.

 

ciscenje dunava

Prethodni tekstUsaglašavanje o Statutu grada
Sledeći tekstTrščare na ivici postojanja