Poseta srednjoškolaca Skupštini grada

ucenici1

Novi Sad- Učenici i učenice trećeg razreda Srednje ekonomske škole „Svetozar Miletić“ posetili su danas Skupštinu grada i sa predsednikom gradskog parlamenta Aleksandrom Jovanovićem razgovarali o radu Gradske uprave i Skupštine.

– Akcenat ovih poseta je na tome da objasnimo kako Gradska uprava i Skupština grada rade, koje su nadležnosti lokalne samouprave i sa čime se susrećemo u ovom poslu -kazao je Jovanović dodajući da je dolazak đaka istvremeno i mogućnost „da čujemo naše mlađe sugrađanke i sugrađane sa kojim se problemima susreću i da im odgovorimo na pitanja koja ih zanimaju“.

Poseta đaka Srednje ekonomske škole održana je u okviru trogodišnjeg projekta dolazaka đaka novosadskih srednjih škola i gimnazija gradskom parlamentu, kako bi se učenici bolje upoznali sa radom gradskih ustanova i institucija. Ovakvi događaji u vezi su i sa predmetom Ustav i pravo građana, a među temama koje su juče najviše zanimale bile su rad Štranda, gradski prevoz, fasade zgrada, Odluka o radnom vremenu kafića.

Prethodni tekst„Naši ljudi za našu kuću“ u MO Petrovaradin
Sledeći tekstSolidarnost povodom Dana porodice