Potrebna istraga u Informatici o načinu na koji je novac utrošen za izdavanje CD-a

td_324x160

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva ostavku direktora JP „Informatika“ Dejana Čelara, a od nadležnih državnih organa i istragu o načinu na koji je ovo gradsko preduzeće finansiralo izdavanje muzičkog CD-a u višemilionskom iznosu.

 

Manje je važno da li je reč o projektu Slobodana Trkulje, ili nekoga drugog.

 

Pravi problem je u tome što je rukovodstvo Informatike bez ikakvog osnova osim naloga „Treće Srbije“ izdvojilo ogroman novac za finansiranje CD-a. Isto tako su, podsetićemo, ne pitavši nikoga, građanima brutalno pre nekoliko meseci nametnuli „Sogaz“ osiguranje na računima.

Kako su plaćeni strani, vrhunski studijski muzičari koji su učestvovali u projektu? Autorskim ugovorom sa „Informatikom“?

Ako su tačne procene da je za CD „Informatika“ izdvojila oko 300 hiljada evra,“Treća Srbija“ više nema nikakvo moralno pravo da govori o radu u korist građana.

O kolikoj sumi je reč, možda najbolje ilustruje podatak da je na donatorskoj večeri koju je u decembru gradonačelnik organizovao u hotelu „Norcev“ za decu obolelu od Batenove bolesti prikupljeno 700 hiljada dinara.

Sve i kada bi uspeli da zanemarimo goruće probleme u kulturi i manjak sredstava na brojnim drugim poljima, stravična je sama odluka jedne članice prekomponovane vlasti da snimi CD i to na ovakav način, uz ogromne troškove.

To još jednom pokazuje da oni gradska preduzeća posmatraju kao stranačko vlasništvo. Za njih je ovo „Treća Informatika“.

Ujedno, ovo je još jedan dokaz da je Gradski odbor LSV u pravu kada tvrdi da gradonačelnik nema kontrolu nad preduzećima koja vode njegovi koalicioni partneri, od kojih su neki od ranije poznati javnosti kao osumnjičeni za kupovinu glasova.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstLSV traži vanrednu sednicu Skupštine grada na temu bezbednosti u Novom Sadu
Sledeći tekstInformatika nije dala svoj, već novac Novosađana