Potrebne hitne mere u Novom Sadu

nenadcanak20120227

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od ministra policije Ivice Dačića da preduzme hitne mere i garantuje bezbednost građanima Novog Sada i njihovoj deci. Ukoliko hitno ne preduzme takve mere, nećemo videti razlog zbog kojeg bi ostao na funkciji ministra policije.

U tom slučaju, Liga socijaldemokrata Vojvodine će ga smatrati lično odgovornim za svakog građanina Novog Sada koji strada u nekom od učestalih mafijaških obračuna.

U Novom Sadu je zabeleženo nekoliko pucnjava kod škola i obdaništa. Danas je to bilo nedaleko od dečjeg igrališta i OŠ „Ivo Lola Ribar“, a u ponedeljak u blizini vrtića „Čuperak“. U septembru je jedan mladić ranjen pored ograde kod Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“. U februaru je došlo do sukoba navijača kada se pucalo kod Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“, a u aprilu je mladić ranjen hicem iz pištolja nedaleko od OŠ „Svetozar Marković Toza“.

U gradu za koji još nije u stanju da obezbedi 80, od neophodnih više stotina policajaca, ministar je pre samo tri nedelje, 23. juna slavio Dan i slavu policije i jedina poruka je bila da je Novi Sad – u Srbiji.

U tom istom Novom Sadu, MUP već tri i po godine nije našao za shodno da imenuje načelnika policije.

U Novom Sadu su učestale masovne tuče maloletnika, upotreba noževa i sekira.

Ipak, Ivica Dačić uporno odbija zahtev LSV za formiranjem Policijske uprave za Vojvodinu, koja bi omogućila decentralizaciju i bolju organizaciju rada policije.

Država je dužna da obezbedi sigurnost svih građana.

Tražimo pravdu za Novi Sad, i celu Vojvodinu.

Novosađani, kao ni građani drugih gradova i opština Vojvodine, nisu građani drugog reda.

Za porez i račune koje uredno plaćaju ovoj državi zaslužuju da mirno i bezbedno izađu na ulicu.

 

Predsednik

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Nenad Čanak

Prethodni tekstKvazipatriote nemaju veze s kulturom
Sledeći tekstZajedno rešavati stanje bezbednosti u Novom Sadu bez obzira na političke razlike