Povećati sadržaje za mlade

eter

Na Podbari se mora urediti više prostora gde bi mladi mogli da pokazuju i razvijaju svoju kreativnost i gde bi mogli da se slobodno izražavaju kroz razne kulturno-umetničke sadržaje, istakla je stanovnica ovog dela grada Tijana Eter.

Prema njenim rečima, Novi Sad bi trebao više da ulaže u aktivnosti koje bi potpomogle omladinski aktivizam a kao jedno od rešenja ona vidi otvaranje centara gde bi omladina mogla da se okuplja, kvalitetno provodi svoje vreme, organizuje radionice, izložbe, koncerte i druge sadržaje.

-Sadržaje za ispunjavanje slobodnog vremena mladih i kreiranje kulturnih vrednosti plasiraju institucije poput pozorišta ili centara za kulturu, potom nevladine organizacije, kulturno umetnička društva, sportski centri i klubovi, klubovi mladih, neformalne grupe… Potencijal ponude je u mladim ljudima, kulturnom nasleđu i savremenim tehničkim dostignućima- rekla je Eter.

-Mladi svojstveno svom uzrastu imaju izraženu potrebu za samorealizacijom. Dovoljno slobodnog vremena omogućava im da se bave aktivnostima koje smatraju bliskim, a takve i lako prihvataju. S toga je neophodno omogućiti im da imaju prostor u kome bi mogli da razvijaju svoja interesovanja, možda pronađu neka nova, a tako nešto je potrebno napraviti na Podbari, gde postoje razni hangari i napuštena skladišta koja se mogu primeniti u te svrhe- dodala je ona.

Prethodni tekstPočela rekonstrukcija kanalizacije u Petrovaradinu
Sledeći tekstRešiti problem infrastrukture