Predstoji borba za Novi Sad

aleksandrajerkov20120105-1

Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov ocenila je u izjavi za list Danas da su sve kampanje za predstojeće izbore za Skupštinu grada prilično agresivne i skupe, ali da se „ne bave pravim temama“.

 

– Vidimo kampanju u kojoj se ljudi koji su na funkcijama hvale onim što rade, kao da im je to drugi, volonterski posao. S druge strane, oni koji pretenduju na vlast nude lepe ali nevažne teme ili demagogiju, kao što su „antigrafit jedinice“ ili 13. penzija – kaže ona. Aleksandra Jerkov ocenjuje da je uticaj LSV-a u gradskoj vlasti tokom prethodne četiri godine bio ograničen, pošto „podrška većih partnera nije bila dovoljna“. Ipak, Liga je uspela da se izbori za ostvarenje dela svojih ideja, pre svega za obezbeđivanje pune plate za trudnice.

– Naredna vlast treba da bude sastavljena od istih stranaka kao u ovom mandatu, s tim što odnos treba da bude drugačiji. Onda nam predstoji borba da se Novi Sad vrati tamo gde treba da bude. Pre svega, moramo videti gde je problem sa investicijama i otkud to da Inđija privuče pola milijarde evra ulaganja, a Novi Sad samo tri investicije – istakla je Jerkova. Ona smatra i da je sramota što sva prigradska naselja nemaju kanalizaciju, a neka čak ni vodovod.

– To mora da se reši, a zavisi od sredstava za komunalnu infrastrukturu. Ne smatram da je zaduživanje uvek rešenje, mada uzimanje kredita ne mora po pravilu da bude loše – dodala je ona. Jerkova navodi i da sada onog ko formira vlast očekuje znatno manje problema nego posle izbora 2008. godine.

– Posle vladavine SRS-a i DSS-a skoro sva javna preduzeća su bila zadužena, a tu je bio i problem sa Međumesnom autobuskom stanicom, koji je ostavila bivša gradonačelnica, a koji treba rešiti u narednom mandatu. Svi direktori koji su tada postavljeni imali su prvi zadatak da smanje ili eliminištu dug. LSV je u tome uspela, pa je nakon toga GSP prvi put kupio autobuse iz sopstvenih sredstava, bez kredita i subvencija. Uspeli smo da ublažimo štetu koja je četiri godine nanošena i ovog puta nema duga – istakla je Aleksandra Jerkov.

Prethodni tekstLustrirati sve odgovorne za ratove i inflaciju
Sledeći tekstZmajeve dečje igre vratiti kod spomenika Zmaju