Prekrečen grafit mržnje u Tekelijinoj ulici

slika

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, u okviru akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“, prekrečio je danas kukasti krst na zgradi u Tekelijinoj ulici na Podbari.

– Održali smo niz akcija, u kojima sam hteo da skrenem pažnju sugrađanima da grafiti koji pozivaju na netrpeljivost i mržnju treba da budu uklonjeni sa novosadskih ulica. Obaveza građana nije samo da održavaju fasade kuća i zgrada u kojima žive, već je bitnije da se neguju vrednosti na kojima je zasnovan naš grad, a to je različitost i suživot – izjavio je Jovanović.

On je dodao da poruke mržnje ne smeju da budu na novosadskim ulicama.

– Ako prihvatimo ovakve grafite kao svakodnevni obrazac, sledeće možemo očekivati da se takve poruke sprovode u delo – upozorio je Jovanović.

Predsednik gradskog parlamenta je podsetio na obeležavanje 9. maja, Dana pobede na fašizmom, te da krečenje simbola ove ideologije ukazuje na tu borbu.

– Svastika je simbol fašizma, ideologije zbog koje su milioni i milioni ljudi ubijani ili proterani samo zato što su drugačije nacije, rase ili veroispovesti. Novi Sad ovu ideologiju neće tolerisati, jer smo i sami snosili velike žrtve tokom Drugog svetskog rata. Takve strahote se više ne smeju dešavati u Novom Sadu. Naš grad je otvoren za sve one sa dobrom voljom, dok za one koji šire mržnju ovde nema mesta – istakao je Jovanović.

Akcija „Prekrečimo novosadsku mržnju“ predsednik novosadske Skupštine započeo je prošle godine. Cilj akcije je da se svaka poruka mržnje i netrpeljivosti na ulicama Novog Sada prekreči. Do sada su u okviru akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“ uklonjeni grafiti mržnje i preteće poruke na Bulevaru oslobođenja, Detelinari, Telepu, kao i ispred Svratišta za decu ulice.

Prethodni tekstZnačajno bolji rezultat LSV
Sledeći tekstSramotne optužbe na račun LSV