Prekrečen grafit u ulici Kosančić Ivana 12

1k

Članice i članovi Gradskog odbora LSVO Novi Sad prekrečili su nacističke simbole koji su bili ispisani u ulazu zgrade u ulici Kosančić Ivana 12. Ovim su mlade ligašice i ligaši nastavili akciju „Prekrečimo novosadsku mržnju“ koju je pokrenuo predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

Kako je rekla potpredsednica GrO LSVO Novi Sad Andrea Jerinić ova akcija organizovana je kako bi se ukazalo na neuviđavno i bezobzirno ponašanje određenih pojedinaca odnosno organizacija.

-Umetnost grafita i sloboda govora su jedno, a iscrtavanje nacističkih simbola po tuđim domovima je nešto sasvim drugo. To je, sa jedne strane, ruženje našeg grada i uništavanje tuđe imovine, a, sa druge, propagiranje ideja koje vode ka netoleranciji i mržnji- rekla je Jerinić dodajući da bilo kakve akcije koje se protive nacističkim i fašističkim idejama moraju postati sastavni deo ljudske svesti.

-Dobro smo upoznati sa tim šta simbolizuje kukasti krst, a tvorci ovog „grafita“ treba da se zapitaju da li je poruka koju šalju zaista patriotska, kako tvrde, ili nešto što vodi ka nacionalizmu. A svesni smo kako se to završilo tokom tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka. Biti patriota i biti nacionalista nije jedno te isto- poručila je potpredsednica novosadske Omladine LSV.

Prethodni tekstPodrška Borisu Tadiću da pobedi Tomislava Nikolića
Sledeći tekstNikolić ne sme biti predsednik