Prijem reprezentativaca stonog tenisa za osobe sa invaliditetom

m_prijem

Reprezentativci Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom koji su na Evropskom prvenstvu u Splitu osvojili pet medalja, primljeni su u Gradskoj kući gde su ih dočekali član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Aleksandar Kravić i gradonačelnik Igor Pavličić.

 

Novosađani Zlatko Kesler, Ilija Đurašinović, Borislava Perić Ranković i Nada Matić bili su među najuspešnijim učesnicima takmičenja na kojem su učestvovale reprezentacije iz 31 zemlje.

Aleksandar Kravić rekao je da je Novi Sad srećan što ima sjajne sportiste koji sa svakog takmičenja donose medalje.

– Verujem da će naši stonoteniseri nastaviti da nižu uspehe jer imaju dobre uslove za treniranje na Spensu, a mi ćemo im uvek pružati maksimalnu podršku – naveo je Kravić.

Nakon održanog Evropskog prvenstva u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Splitu, naši reprezentativci osvojili tri zlatne medalje, jednu srebrnu i jednu bronzanu. Od  360 takmičara naši stonoteniseri i stonoteniserke najbolji su po broju trofeja u odnosu na broj takmičara, jer Srbiju su u muškoj konkurenciji predstavljala tri igrača, a u ženskoj četiri takmičarke. Najbrojniji u reprezentaciji su bili takmičari iz Novog Sada. Najuspešniji je bio Zlatko Kesler, koji je posle 12 godina ponovo postao evropski šampion u pojedinačnoj konkurenciji. Novosađanke Borislava Perić Ranković i Nada Matić donele su Srbiji Evropsku titulu u ekipnoj konkurenciji. U polufinalu su pobedile Italiju, a u finalu Švedsku. Borislava Perić Ranković, osvojila je srebrni trofej u pojedinačnoj konkurenciji, što je takođe doprinelo najboljem učinku na Evropskim šampionatima do sada.  Uspesi u Splitu predstavljaju veliko ohrabrenje pred Para – Olimpijadu koja treba da se održi u Londonu naredne godine.

Prethodni tekstMed za Dečije selo
Sledeći tekstObeležen Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu