Prikupljeni potpisi u akciji „Apoteka na Detelinari“

lek-na-recept

Tokom akcije prikupljanja potpisa za otvaranje apoteke na Detelinari, koju je organizovala Liga socijaldemokrata Vojvodine, prikupljeno je više stotina potpisa. Detelinara je deo grada u kojem ne postoji apoteka u kojoj se lekovi, bez dodatnog plaćanja, mogu podići na recept, rečeno je tokom ove akcije.

Kako je naveo predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar, važno je da ovaj deo grada dobije ono što mu pripada, kako bi se građankama i građanima poboljšao životni standard.

– U gradu je izazova puno i svaki njegov deo ima svoju situaciju sa kojom se bori unazad godinama. Otvaranje još jedne apoteke možda se ne čini kao veliki korak ka poboljšanju standarda Novosađana, ali, upravo u tom, uslovno rečeno, malom koraku, u jednoj ovakvoj, takođe uslovno rečeno, maloj akciji, nalaze se temelji za promene – rekao je Kolar dodajući da su upravo temelji najbitniji, jer „graditi kuću na lošoj bazi samo doprinosi tome da se ona sruši pri najmanjoj nepogodi“.

Akcija LSV ima za cilj otvoranje objekta Apotekarske ustanove “Novi Sad” i na Detelinari u skorije vreme pa se stoga akcija prikupljanja potpisa održava više dana. Zakazane su još dve koje će se održati 16. aprila od 9 do 12 časova i 30. aprila od 8 do 11 časova na istom mestu, ispred robne kuće u ulici Milenka Grčića. Inicijativa će biti upućena Apotekarskoj ustanov i nadležnim službama u Gradu.

apoteka-detelinara

Prethodni tekstInicijativa LSV: apoteka na Detelinari
Sledeći tekstAkcije i sportski duh