Priprema programa za rekonstrukciju komunalnog sektora u Novom Sadu

td_324x160

Priprema i izrada detaljnog plana rekonstrukcije komunalnog sistema grada jedna je od glavnih potreba Novog Sada, a samim tim i prioriteta u našem radu.

U vezi sa tim, formirali smo tim koji prikuplja kako pozitivna tako i negativna iskustva u regionu jer plan koji sačinimo mora na dugi rok obnoviti i unaprediti rad komunalnog sektora – rekao je sinoć predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar.

Loša organizacija komunalnog sektora i problemi u njegovom radu nisu nešto sa čime se Novi Sad suočava od juče, nego odgovornost za to snose i prethodne gradske vlasti, što je Liga socijaldemokrata Vojvodine u više navrata jasno i rekla.

Ipak, iako loš, sistem je ranije nekako funkcionisao, dok je u protekle dve godine u potpunosti devastiran.

– Kada bude gotov, taj plan koji pravimo mora omogućiti da se ispravi sve što je sada upropašteno nestručnim, uskostranačkim i interesnim rukovođenjem ljudi koji su se dočepali novosadskih javnokomunalnih preduzeća, kao nagrade za održavanje većine gradskoj vlasti. To će biti glavna smernica za naše buduće upravljanje gradom i dokument koji ćemo ponuditi građanima i za njega tražiti podršku – dodao je Kolar.

On je potom predložio, a Gradski odbor izabrao, novi sastav Izvršnog odbora, kojem je jedan od glavnih zadataka intenzivniji rad na terenu, veći broj uličnih i drugih akcija, kao i učvršćivanje sve veće podrške i priliva novih članova koji LSV, kao najjača opoziciona stranka u gradu, beleži u sva 42 mesna odbora u gradu i prigradskim naseljima.

Gradski odbor LSV sinoć je izabrao i novi sastav Statutarne komisije.

 

Biro za informisanje

Gradskog odbora LSV Novi Sad

Prethodni tekstGde su žene u novosadskoj vlasti
Sledeći tekstUtvrditi odgovornost zbog gubitaka u javnim preduzećima