Prodaja elektroprivrede neće ubrzati put u EU

kolar20140923

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar poručio je danas u replici pokrajinskom poslaniku SNS Predragu Matejinu da se više ne osvrće na LSV kroz vizuru želje ligaša za odvajanjem Vojvodine i bilo kakvim separatizmom, što je Matejin činio na svakoj sednici. On je pritom Matejinu ukazao i na druge propuste koje je imao u svom izlaganju.

– LSV je autonomaška stranka, stranka građanki i građana sa teritorije Vojvodine koji žive u Republici Srbiji, stranka koja nema, istina kako ste vi rekli, u „Saveznom parlamentu“ svoje poslanike, nego u parlamentu Republike Srbije. Stranka koja se zalaže za veću autonomiju i za ulazak Srbije u Evropsku uniju, a ne u „Evropsku zajednicu“ kako ste vi rekli, i stranka koja smatra i zna to da nikakva centalizacija, pogotovo ne nametnuta od strane nekolicine ljudi, nije model uspešnijeg i bržeg ulaska u Evropsku uniju – istakao je Kolar u svojoj replici Matejinu tokom rasprave o Informaciji o restruktuiranju JP „Elektroprivreda Srbije“.

– Evropska unija je Evropska unija regija, iz dana u dan sve više i više. U nju se ulazi u okviru svoje države, kao što će i Vojvodina, u okviru svoje države Srbije, ući u EU. Ali prodaja, prvo centralizacija, obezvređivanje, pa prodaja elektroprivrede jedne zemlje neće taj put ubrzati. Kao što nije ništa ni ubrzala ni popravila u kvalitetu saradnje između Srbije i Ruske Federacije zbog toga što je Ruskoj Federaciji poklonjeno naše zemljište, naše rudno bogatstvo – zaključio je poslanik LSV.

A poslaniku SNS u Skupštini AP Vojvodine Vladimiru Galiću koji bije razumeo šta znači autonomnost Elektrovojvodine koju je Kolar spominjao, poslanik LSV je objasnio da to znači pravo da ona upravlja novcem, da upravlja imovinom i da na pravi način investira na teritoriji za koju je zadužena.

– Kao što je i autonomija Vojvodine, između ostalog, pravo da ima svoju imovinu, pravo da ima svoje prihode, pravo da time upravlja. A sve, i u slučaju Vojvodine, i u slučaju Elektrovojvodine, u cilju boljeg života građana AP Vojvodine kao sastavnog dela Srbije. To je autonomnost Elektrovojvodine – ukazao je Robert Kolar.

Prethodni tekstNastavlja se krunjenje autonomije Vojvodine
Sledeći tekstKolar: Nastavlja se otimanje imovine Vojvodine!