Promocija na Kupusijadi

m_kupusijada1

Mesni odbor „Futog“ održao je akciju na tradicionalnoj manifestaciji „Futoška kupusijada“ gde se građanima predstavio sa programom i planom LSV.

Ovom prilikom članice i članovi ovog odbora razgovarali su sa građankama i građanima, a kako je navela predsednica MO „Futog“, Nada Ilić, dočekao ih je poprilično lep odziv i reakcija.

-Išli smo sa ciljem da predtsavimo ovu akciju keoz slogan „Vojvodina naša kuća, Futog naša opština“. Borimo se za naše i to su ideje koje smo hteli ovim da ispromovišemo- kazala je Ilić dodajući:

Hteli smo da pokažemo da, bez obzira na tešku ekonomsku situaciju, Vojvodina ne ide u ambis, već može i hoće da ide samo napred, ali samo uz ideju autonomije koja se treba sprovesti u delo.

Ilić je kazala da postoje planovi da se uradi još sličnih akcija, kao što bi to, na primer, bila podela čaja tokom neke od narednih podela „Slobodne Vojvodine“, ali je naglasila da bi LSV trebala da načne pitanje doizgradnje kapele u Futogu, koja je preko potrebna s obzirom da trenutno meštani koriste ili kapelu u Novom Sadu ili u Bačkoj Palanci.

Sagovornica je objasnila da se sa gore pomenutim idejama MO Futog okupio na Kupusijadi, aranžirajući sto u ligaškom stilu, sa sve zastavama LSV i kolačima u zelenoj, žutoj i plavoj boli. Takođe, aktivistkinje i aktivisti delili su prolaznicima zavežljaje pune kolača koje su sami pripremili i kuvali su paprikaš.

Ovu manifestaciju uveličao je i dolazak direktora Arhiva grada Bogoljuba Savina ali i prisustvo predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića.

m_kupusijada2

Kupusijada- 12. po redu

U Futogu se održala tradicionalna privredno turistička manifestacija „Kupusijada“, 12. Po redu, koja je imala za cilj promociju najpoznatijeg brenda tog kraja – kupusa. Reč je o najznačajnijem poljoprivrednom proizvodu Futoga, mesta koje mnogi nazivaju „prestonicom kupusa“. Zahvaljujući tom povrću za Futog se čulo daleko izvan granica Srbije. Organizovani su bogat kulturno-umetnički program, izbor najveće glavice kupusa i takmičenje u pripremanju jela od kupusa, kao i susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije. Manifestaciju organizuje Udruženje proizvođača i priređivača futoškog kupusa i futoškog kiselog kupusa „Futoški kupus“.

Prethodni tekstRekonstrukcija Riblje, a izmeštanje Kvantaške pijace
Sledeći tekstVojvodina- nekad i sad