Promovisana nova autobuska linija 9a

busjovanovic

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović provozao se sa Novosađanima i Novosađankama duž nove autobuske linije 9a i sa njima razgovarao o uvedenoj liniji za Alibegovac i Karagaču.

Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ uvelo je pre sedam dana liniju za ovaj deo Petrovaradina i Novog Sada, a nova linija 9a je zapravo produženi krak linije broj 9.

– Nekada su prigradska naselja Karagača i Alibegovac bila samo vikend naselja. U međuvremenu, ljudi su počeli da žive ovde i javila se potreba da i ovi delovi grada budu bolje povezani sa ostatkom Novog Sada. Pre nekoliko nedelja bili smo ovde i govorili o tome da ćemo pokrenuti novu liniju kojom ćemo uspostaviti saobraćajnu vezu, povezujući Ulicu Račkog u Petrovaradinu, Alibegovac i Karagaču sa Novim Sadom. Ta linija znatno smanjuje turu od oko tri kilometra, koju su stanovnici ovog dela grada, ali i deca odavde, morali da idu peške do prve autobuske stanice postojećih linija – kazao je Jovanović. Na liniji 9a ima 12 polazaka ka Karagači i Alibegovcu, odnosno 11 od ovih mesta ka Novom Sadu. Linija spada pod gradski saobraćaj, tako da je cena karte 45 dinara. Jovanović je istakao da je ovom vožnjom imao prilike da čuje utiske sugrađana i sugrađanki šta misle o uvođenju nove linije, rekavši da su „reakcije pozitivne“.

– Kada je reč o uslugama koje pružaju gradska preduzeća, nijedan deo grada ne sme da bude izolovan, odnosno da neko bude u lošijem položaju u odnosu na druge – zaključio je Jovanović.

Prethodni tekstJovan Dejanović podržao kandidaturu Aleksandre Jerkov
Sledeći tekstGrađani neće zaboraviti sve afere funkcionera URS